Skriva en kokbok | Gastro Direct

Gastro Direct

Matlagning när den är som bäst

Skriva en kokbok

Älskar du att laga mat är det dags att samla alla dina favoritrecept och göra en kokbok av dem. Kanske har du många egna recept du har kommit på som det nu är dags att dela med dig av. När du ska göra en kokbok är det viktigt att du har en röd tråd genom recepten. För att du lättare ska kunna marknadsföra boken är det lättast att inte bland ihop en massa olika maträtter och kulturer utan att det är genomtänkt.

Laga mat

När du väl satt ihop din kokbok är det dags att trycka den. Hos Vulkan får du hjälp att trycka dina böcker och du har även möjligheten att sälja den via deras hemsida. De erbjuder dig många olika lösningar, vilket gör att du kan hitta något som passar just dina behov. Du kan välja att trycka boken i några få exemplar endast till dig själv eller till att ge bort i present till nära och kära. Du kan även välja att trycka den i större upplaga för försäljning. När du gör en egen kokbok har du möjlighet att få allt precis som du vill. Du väljer alla recept själv, designar framsida och bestämmer vilka bilder som ska få vara med i.

Du behöver inte älska all sorts matlagning för att ge ut en kokbok. Vi alla har olika saker vi brinner för och gillar du att baka muffins så kan du till exempel göra en bok med dina bästa muffinsrecept. Kanske är mellanmål det du brinner för, skriv då om det. Det finns alltid stunder då alla människor tappar fantasin om vad de ska laga för mat och då är det perfekt att ta fram olika sorters kokböcker.

Ett exempel på en ”smal” typ av kokbok är frukostbloggen som blev kokbok. Det finns inte många sådana böcker på marknaden vilket gör det lättare för författaren Victoria Andersson att sticka ut. Är olika typer av blåbärssylt din specialitet ska du alltså inte vara rädd att publicera en bok om blåbärssylt.