Drycker som kan lindra magbesvär naturligt | Gastro Direct

Gastro Direct

Matlagning när den är som bäst

Drycker som kan lindra magbesvär naturligt

Att ha problem med magen är något som de flesta av oss upplever ibland. Det kan bero på olika faktorer såsom stress, dålig kosthållning eller sjukdomar. Ibland kan en kopp te eller en smoothie göra underverk för att lugna magen och minska obehag. Här är fyra drycker som kan lindra magbesvär naturligt.

Drycker med Probiotika och Prebiotika

Probiotika är levande bakterier som kan bidra till en bättre tarmhälsa genom att förbättra balansen i tarmfloran. Prebiotika är icke-smältbara kolhydrater som fungerar som föda åt probiotika. Genom att kombinera prebiotika med probiotika kan man stödja och underhålla en sund tarmflora. Förutom att hjälpa din mage så kan du även förbättra din hy. 

Ingefärashot

Ingefära har länge använts för dess antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. En ingefärashot kan också hjälpa till att lugna magen vid illamående och gasbildning. Du kan göra din egen ingefärashot genom att riva färsk ingefära och pressa ut saften. Blanda saften med lite honung och citronjuice för en extra smakboost.

Kombucha

Kombucha är en fermenterad dryck som innehåller probiotika som är bra för tarmhälsan. Kombucha kan också hjälpa till att lindra gasbildning och uppblåsthet i magen. Det finns många olika smaker av kombucha på marknaden, så det är lätt att hitta en som passar din smak.

Kamomillte

Kamomill är en ört som har en lugnande effekt på magen. Kamomillte kan hjälpa till att lindra obehag vid gasbildning, matsmältningsproblem och magkramp. Du kan dricka kamomillte som det är eller blanda det med andra örter för att skapa din egen unika blandning.

Smoothies med banan och yoghurt

Smoothies med banan och yoghurt kan vara en bra frukost eller mellanmål för att lugna magen och ge dig energi. Banan innehåller kalium som kan hjälpa till att reglera vätskebalansen i kroppen, medan yoghurt innehåller probiotika som är bra för tarmhälsan. Du kan också tillsätta andra ingredienser som havregryn, mandelsmör och honung för en extra näringsboost.

Att lindra magbesvär behöver inte vara komplicerat. Genom att lägga till dessa fyra drycker i din diet kan du naturligt stödja en frisk mage. Prova att byta ut din vanliga kopp kaffe eller läsk mot en av dessa drycker nästa gång du känner dig uppblåst eller illamående.

Lycka till och drick med måtta!