Starta egen restaurang, bistro eller liknande | Gastro Direct

Gastro Direct

Matlagning när den är som bäst

Starta egen restaurang, bistro eller liknande

Att starta eget är en dröm som många svenskar delar. Och om du drömmer om just att starta en restaurang, bistro eller liknande verksamhet är du inte ensam. Men att ta steget att förverkliga denna dröm kan vara en stor utmaning. Och det är viktigt att du överväger alla alternativ och tittar på alla steg i denna process.

Läget kommer nästan garanterat vara en av de största frågorna du behöver tackla. Du kommer mest troligt inte kunna välja fritt utan behöva anpassa dig efter vilka lediga lokaler som finns på marknaden. Och det kommer ju bli en mycket mindre utgift om lokalen redan är anpassad till samma typ av verksamhet som du vill driva.

Men bara för att du hittar ett bra läge betyder det inte alltid att du bör slå till på en gång. Det är också värt att titta på hur konkurrensen i området ser ut. Att det redan finns en mängd andra restauranger på gatan behöver inte alltid vara negativt då det ofta blir en naturlig gata för hungriga människor att flockas till. Men det är ju också bra om ingen av dem erbjuder exakt samma sorts mat som du planerat laga.

Utrustning är också något du behöver tänka på. Medan det kanske redan finns spisar, kylskåp och annan grundutrustning kommer du behöva skaffa mycket själv också. Och det är allt från standard köksredskap till ordentliga köksvågar och även kassaapparater. För en del utrustning kan det också bli aktuellt att titta närmare på utrymmet och se hur mycket du faktiskt får plats med.

Och detta är fortfarande bara början på allt du måste kolla upp. Men förhoppningsvis har du nu lite mer kött på benen vad du bör titta på först.