Supertrenden superfoods | Gastro Direct

Gastro Direct

Matlagning när den är som bäst

Supertrenden superfoods

Det senaste året så har superfood-trenden verkligen tagit plats i landets medier och dessutom tagit sig in i de flestas kök och hem. Men vad är egentligen Superfoods och varför är det så himla nyttigt?

superfoods

Det som man benämner som superfoods är råvaror som är väldigt näringsfyllda, oftast pratas det som bär, frukt och grönsaker men även vissa typer av nötter och rotfrukter passar in i benämningen. På den senaste tiden har man dessutom gått in mer och mer för att toppa även sina redan näringsrika frukter och grönsaker med något mer, så som exempelvis chiafrön, hampafrön eller alger. Den stående trenden av smoothies och hemmagjorda juicer har aldrig varit större och med hjälp av superfoods kan trenden nu bli ännu mer hälsosam. Om man är nyfiken på att prova att hoppa på trenden med smoothies och juicer på superfoods så finns det ett stort utbud på nätet av nyttiga och näringsrika råvaror att stoppa ner i mixern eller juicepressen för alla smaker.

Det enklaste och snabbaste sättet att faktiskt få i sig en bra balanserad variation av alla de olika råvarorna som benämns som superfoods är just i smoothies eller juicer, men det handlar främst om att faktiskt få in det i vardagsrutinerna. Det finns en mängd olika recept på olika smoothies och juicer på nätet som innehåller allt från onyttigheter till nyttigheter. Tipset är prova sig fram i smaksammansättningar och se vad som passar just dig. För vi alla skulle nog behöva en extra dos av vitaminer, antioxidanter och mineraler, särskilt nu när vintern är på ingång. Så varför inte börja varje dag med en smoothie eller en smoothiebowl fylld med superfoods? Om man dessutom tillsätter en klick med kokosolja så får man en mättnadskänsla som sitter i länge. Ett annat bra tips att börja med är gojibären, vare sig man har dem i sin müsli, som snacks eller om man kör ner dem i smoothien så är det ett riktigt bra tillskott av vitaminer, mineraler och antioxidanter.