Håll händerna rena innan matlagning | Gastro Direct

Gastro Direct

Matlagning när den är som bäst

Håll händerna rena innan matlagning

En god hygien i köket är det absolut viktigaste när du ska laga mat. Bakterier, parasiter och virus förekommer ibland i maten och de flesta av dem är ofarliga för människor medan en del av dem faktiskt kan göra oss väldigt sjuka om det vill sig illa.

Tvätta händerna

Att tvätta händerna är inte bara viktigt när du ska hantera mat utan en god handhygien är alltid viktigt. Om du är en person som blir förkyld och sjuk väldigt ofta är det en god idé att börja tvätta händerna oftare än du redan gör för troligtvis får du in bakterier och virus i kroppen från dina händer.

Maten håller längre

Ser du till att tvätta dina händer ordentligt innan du börjar att laga mat så kommer maten att hålla längre och du slipper kasta lika mycket mat som innan. Risken är annars att maten möglar och blir förstörd fortare. Med god handhygien kommer du att kunna spara in en hel del pengar varje år vilket i sin tur är bättre för miljön. Tvål är ett måste i alla kök, köp hem från nätet för att slippa röra dig ute bland folk i dessa pandemitider.